Інвестиції в інноваційні компанії зросли на 32%

Інвестиції в інноваційні компанії зросли на 32%

Укрінформ
Кількість інвестицій в інноваційні компанії в Україні в 2016 році зросла на 32% - до 87 угод.

Такі дані представила в своєму щорічному огляді Українська асоціація венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA). 

"У 2016 році в Україні було укладено 87 інвестиційних угод з українськими інноваційними компаніями, що на 32% більше за показник 2015 року", - йдеться в огляді. 

В Огляд увійшли дані по венчурним, прямим і ангельським інвестиціям в компанії.

Згідно Огляду, загальна сума інвестицій в 2016 році склала 88 млн дол., та понад 400 млн дол. - загалом за останні 5 років.

Особливістю інвестиційного ринку в 2016 році стало те, що інвестори були більш сконцентровані на вкладенні коштів в компанії на початковому, посівному (Seed) етапі. Таких угод було 73, а середній розмір інвестиції в одну компанію склав більше 500 тис. дол. Можна очікувати, що компанії, які зараз отримали "стартовий капітал" будуть в майбутньому залучати інвестиції великих обсягів.

З урахуванням всіх інвестицій, середній чек в 2016 році склав 1 млн дол.

Каталізатором зростання числа угод стала інвестиційна активність 2015 року.

"Коли в світі побачили зростання інвестицій і успіх ряду українських ІТ компаній на глобальному ринку, кількість угод почала збільшуватися. З урахуванням того, що в середньому угода відбувається через 8-12 місяців після початку спілкування, ми можемо прогнозувати продовження зростання як кількості інвестиційних угод, так і загальних сум. Але, на жаль, відобразити це в цифрах буде можливо тільки в 2017 році", - зазначив голова Наглядової Ради UVCA Андрій Колодюк

На думку Колодюка, підтвердженням цього є інвестиція 110 млн дол. в Grammarly, яка вже відбулася, але увійде лише в наступний Огляд. 

"Ми сподіваємося, що результати 2016 року дають уявлення не тільки про сьогоднішній стан інвестиційного та ІТ ринку України, але й покажуть перспективи його розвитку та інвестиційну привабливість країни", - зазначив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-