У Нацбанку не коментують можливе введення в обіг 1000-гривневої купюри

У Нацбанку не коментують можливе введення в обіг 1000-гривневої купюри

Укрінформ
Інформація про подальші плани Національного банку щодо введення в обіг нової банкноти номіналом у 1000 гривень поки що є таємною.

Про це Укрінформу відповіли у прес-службі на запит прокоментувати інформацію, що з'явилась у ЗМІ, з приводу нової купюри номіналом у 1000 гривень.

«НБУ постійно працює над питаннями оптимізації номінального ряду банкнот, уважно вивчає потреби суспільства та економіки щодо достатності тих чи інших грошових знаків. Це питання залежить від багатьох чинників, таких як розмір грошових доходів населення, рівень споживчих цін, ступінь використання в обігу наявної банкноти найвищого номіналу, рівень розвитку безготівкових розрахунків тощо», - йдеться в повідомленні.

У регуляторі додають, що "інформація про подальші плани у цьому напрямі поки що є таємною". 

«Лише після рішення Правління НБУ про введення в обіг нового номіналу банкнот, Національний банк відповідно до законодавства офіційно повідомлятиме про це», - наголосили в прес-службі НБУ.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що на новій банкноті зображений академік Володимир Вернадський. Купюра вже надрукована та готова до презентації, але швидше за все, це буде присвячено до якогось свята.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-