Укрзалізниця спростовує, що витратила 680 мільйонів на свої структури в

Укрзалізниця спростовує, що витратила 680 мільйонів на свої структури в "Л/ДНР"

Укрінформ
ПАТ "Українська залізниця" спростувала заяву нардепа Вікторії Войціцької щодо фінансування компанією об'єктів, які знаходяться на окупованих територіях.

Про це інформує прес-служба ПАТ "Українська залізниця".

 "Інформація у ЗМІ, що Укрзалізниця витратила на підтримку своїх структур на окупованих територіях у 2016 році понад 680 млн грн, – не об’єктивна. З відповіді товариства народному депутату України зроблені суб’єктивні висновки", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що під час організації роботи дирекцій регіональної філії "Донецька залізниця" свої дії "Укрзалізниця" погоджувала із силовими структурами та причетними міністерствами. Зокрема, алгоритм погашення заборгованості із зарплати працівникам ДП "Донецька залізниця", які переводяться до регіональної філії, було погоджено на спільних нарадах Міністерства інфраструктури України, СБУ, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України і ПАТ "Укрзалізниця".

"Зазначені в статті кошти були використані переважно на оплату праці та соціальні заходи працівникам Донецької та Луганської дирекції залізничних перевезень регіональної філії "Донецька залізниця". Зарплата виплачувалася працівникам, які оформили трудові відносини з регіональною філією, у тому числі й шляхом переведення з ДП "Донецька залізниця". Апарат управління регіональної філії розташований у місті Лиман, на підконтрольній українській владі території. Фінансові операції відповідно, у тому числі й виплата зарплати, здійснювалися на підконтрольній українській владі території, у тому числі через банки, які працюють тут. Жодних фінансових відносин з так званими "ДНР" чи "ЛНР" регіональна філія "Донецька залізниця" не має",- йдеться у повідомленні.

На виконання рішення РНБО з березня 2017 року перевезення вантажів залізничним транспортом між контрольованою та тимчасово непідконтрольною територіями не здійснюється.

Як відомо, народний депутат України Вікторія Войціцька повідомила, що державні НЕК "Укренерго" та ПАТ "Укрзалізниця" за минулий рік сумарно вклали в свої підрозділи на окупованих територіях понад 800 мільйонів гривень.

Народний депутат зазначила, що "Укрзалізниця" не просто забезпечує безкоштовне функціонування залізниці на окупованих територіях, а й "возить вантажі, які вбивають наших солдат".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-