МВФ надав Україні

МВФ надав Україні "рецепт" стійкого економічного зростання

Укрінформ
У місії МВФ вважають, що для поліпшення продуктивності, залучення інвестицій та зміцненні державних фінансів, необхідні проведення пенсійної і земельної реформ, а також слід зосередитись на забезпеченні конкретних результатів в антикорупційних зусиллях.

Про це йдеться в прес-релізі місії МВФ за підсумками візиту до Києва з 16 по 26 травня, що є в розпорядженні Укрінформу.

“Економіка України продовжує своє відновлення, з очікуваним цьогорічним зростанням на рівні більше двох відсотків. Реалізація податково-бюджетної та грошово-кредитної політики дозволяє забезпечити дотримання цілей, визначених для 2017 року. Валові міжнародні резерви продовжують зростати, сягнувши рівня в 17,6 млрд дол США, а очікувана інфляція може скласти менше 10 відсотків на кінець року. На тлі позитивних короткотермінових очікувань рішуче проведення структурних реформ залишається ключовим чинником забезпечення потужнішого та стійкішого економічного зростання, так потрібного Україні на середньострокову перспективу», - йдеться в повідомленні. 

З огляду на це місія провела плідні дискусії з представниками влади щодо реформ, потрібних для поліпшення продуктивності, залучення інвестицій та зміцнення державних фінансів. Як це і передбачено програмою, ці дискусії фокусувалися на пенсійній та земельній реформах та на заходах, необхідних для пожвавлення приватизаційного процесу та забезпечення конкретних результатів в антикорупційних зусиллях. В той час як було досягнуто істотного прогресу у спільному розумінні визначальних компонентів цих заходів, подальша технічна робота є необхідною в деяких сферах з тим, щоби текст відповідних законопроектів відзеркалив це порозуміння і в цілому відповідав меті реформи. Забезпечення парламентської підтримки цих законопроектів буде необхідним кроком на шляху завершення четвертого перегляду. 

Фахівці МВФ, з іншими міжнародними партнерами, тісно співпрацюватимуть з представниками влади всі наступні тижні, щоби підтримати поступ в реалізації реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-