Нафта впала в ціні після саміту ОПЕК

Нафта впала в ціні після саміту ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в п'ятницю на тлі рішення нафтовидобувних країн продовжити угоду про скорочення видобутку на дев'ять місяців на колишніх умовах, що не принесло ринку ніяких сюрпризів; нафта марки Brent вперше з 15 травня опустилася нижче позначки 51 долар за барель. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою у липні впали в ціні на 0,55% до $48,63 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,37% до $51,27 за барель.

Вчора ф'ючерси на нафту впали нижче $50, обвалившись майже на 5%, після того як рішення Організації країн - експортерів нафти та її союзників продовжити угоду про скорочення обсягів видобутку нафти на дев'ять місяців розчарувало трейдерів, які сподівалися на те, що картель також збільшить обсяг скорочень.

ОПЕК і її союзники, які не входять в ОПЕК,  домовилися продовжити угоду про скорочення обсягів видобутку на дев'ять місяців до березня 2018 р., після того як затверджені у листопаді заходи не змогли вирішити проблему надлишкової пропозиції нафти, що чинить тиск на вартість нафти вже майже три роки.

Інвестори очікували, що угода буде продовжена на дев'ять місяців, але також сподівалися, що ОПЕК займе більш агресивну позицію, збільшивши обсяг скорочень у відповідь на зростаючий обсяг видобутку у країнах, що не входять в ОПЕК.

Тим не менш, ОПЕК заявила, що ніякі нові країни, що не входять в ОПЕК, не приєднаються до угоди, а обсяг скорочення залишиться на рівні 1,8 млн барелів на день, узгодженому в листопаді.

Президент ОПЕК і міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що поточного рівня достатньо, щоб «досягти середнього за п'ять років рівня до кінця року», і він очікує, що мета буде досягнута до кінця року.

Аль-Фаліх заявив, що він очікує «здорове відновлення видобутку сланцевої нафти в США і зберіг впевненість, що бум видобутку сланцевої нафти не завадить спробам ОПЕК відновити баланс між попитом і пропозицією.

Нігерія і Лівія і далі звільнені від зобов'язань по скороченню обсягів видобутку, а Іран зберіг право збільшити обсяг видобутку до рівня в 3,797 млн барелів на день, затвердженого в листопаді минулого року.

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,14 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,28 долара за барель, що на 18 центів нижче рівня закриття торгів ($51,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-