Нафта дорожчає напередодні засідання ОПЕК

Нафта дорожчає напередодні засідання ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту почали зростати в четвер уранці після зниження напередодні, оскільки трейдери відіграють можливі результати зустрічі ОПЕК і країн, які не входять в картель, де буде прийнято остаточне рішення щодо продовження віденської угоди про скорочення видобутку нафти. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,80% - до 54,39 долара за барель. Вартість липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,76% - до 51,75 долара за барель.

Трейдери реагують на новини з Відня, де моніторинговий комітет за підсумками міністерської зустрічі, що відбулася в середу, рекомендував продовжити угоду про скорочення видобутку нафти ще на дев'ять місяців, залишивши без зміни граничний обсяг видобутку. Остаточне рішення з цього приводу планується прийняти на зустрічі ОПЕК і країн, які не входять в організацію, 25 травня.

"Це продовження мало значний вплив на нафтові ціни, і на цьому етапі малоймовірно, що ми побачимо збільшення обсягу скорочення видобутку", - повідомляє агентство Рейтер слова інвестиційного аналітика Rivkin Securities Джеймса Вудса (James Woods). Експерт вважає, що представники ОПЕК, перш ніж вжити рішучих заходів, очікують результатів від скорочення видобутку, яке допоможе ребалансувати нафтовий ринок.

ОПЕК 30 листопада минулого року у Відні домовилася про скорочення свого видобутку на 1,2 мільйона барелів за день з жовтневого рівня. Одинадцять країн, які не входять в ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення свого видобутку сумарно на 558 тисяч барелів за добу, у тому числі РФ - на 300 тисяч. Угоду укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. Питання про продовження розглядатиметься на міністерській зустрічі моніторингового комітету 24 травня, а потім на зустрічі ОПЕК і країн, які не входять в картель, 25 травня.

Раніше під час торгів у середу ціни на нафту знижувалися на даних про запаси нафти в США. За даними міненерго США, видобуток нафти в країні за тиждень, що закінчився 19 травня, зріс на 0,16%, або на 15 тисяч барелів за добу, до 9,32 мільйона барелів за добу. Крім того, запаси бензину і дистилятів у США зменшилися меншою мірою порівняно з очікуваннями аналітиків. Запаси бензину скоротилися на 0,8 мільйона барелів, або на 0,3% - до 239,9 мільйона барелів. Аналітики очікували зниження показника на 1,194 мільйона барелів. Запаси дистилятів знизилися на 0,5 мільйона баррелів, або на 0,3%, до 146,3 мільйона барелів. Експерти прогнозували зниження на 0,743 мільйона барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 54,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 53,93 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($53, 96).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-