Експерти підрахували, як здорожчав

Експерти підрахували, як здорожчав "борщовий набір" у травні

Укрінформ
У першій половині травня в Україні зросли роздрібні ціни на соціальні значущі харчові продукти, зокрема на овочі "борщового набору" та м'ясо.

Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.

"Рекорд цінового зростання, як і минулого місяця, знову продемонстрували картопля та овочі "борщового" набору. Упродовж двох декад травня споживчі ціни на ці товари зросли: буряки на 5,3% («плюс» 32 коп. на кілограмі), капусту на 7,7% («плюс» 74 коп.), моркву на 11,4% («плюс» 1,22 грн), картоплю на 11,7% («плюс» 91 коп.), цибулю на 25,7% («плюс» 1,65 грн на кілограмі)", - йдеться у повідомленні.

ЕДК відзначає, що ціна на свинину з початку травня зросла на 3,35 грн/кг, або на 4,1%. Також на 27 коп. за кілограм зросла ціна на рис, на 65 коп. подорожчав кілограм сала, а на 1,45 грн/кг зросла ціна на сир м'який.

У повідомленні відзначають, що також повільно зростає ціна на хліб масових сортів - на 0,2% - 0,4% («плюс» 2-5 коп. на кілограмі). Загалом, з початку 2017 року кілограм хліба пшеничного зріс у ціні на 11,2% або на 1,21 грн, житньо-пшеничного – на 10,5% або на 1,12 грн.

Експерти клубу зафіксували з початку травня зниження ціни на курячі яйця на 1,66 грн (на 16,3%), на гречану крупу на 1,11 грн/кг (на 3,9%). Незначне (0,1%-0,4%) зменшення споживчих цін було властивим для молокопродуктів (крім сиру м’якого), м'яса птиці, цукру, олії та макаронних виробів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-