Нафта дешевшає через фіксацію прибутку і теракт у Британії

Нафта дешевшає через фіксацію прибутку і теракт у Британії

Укрінформ
Нафта впала в ціні у вівторок через фіксацію прибутку і вибуху, який вчора стався на концертному майданчику у Манчестері та, ймовірно, став результатом атаки терористів, а також повідомлень, що уряд Британії роздумує над тим, щоб перенести парламентські вибори з 8 червня. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,59% до 53,55 долара за баррель. Раніше під час торгів понеділка ціна вперше з 19 квітня перевищила позначку 54 долари за баррель. Вартість липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,57% - до 50,84 долара за баррель.

Ціни на нафту знижуються в рамках корекції після дорожчання "чорного золота" на день раніше, що було викликано очікуванням продовження віденської угоди по скороченню видобутку. Так, у суботу міністр енергетики, промисловості та природних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що всі учасники віденської угоди згідні продовжити термін його дії до кінця першого кварталу 2018 року. Він уточнив, що, на його думку, продовження угоди до кінця першого кварталу 2018 року допоможе досягти мети скорочення комерційних запасів нафти і нафтопродуктів у світі до середнього п'ятирічного рівня.

Міністр енергетики та промисловості Катару Мохаммед бен Салех Ас-Сада сказав у неділю, що продовження угоди країн ОПЕК та інших держав про скорочення видобутку нафти на шість місяців позитивно вплинуть на стабільність ринку "чорного золота". Окрім того, Катар "бачить плюси" і в пролонгації терміну дії віденських домовленостей на дев'ять місяців, до кінця березня 2018 року.

"Ціни (на нафту - ред.) на даний час коливаються, тому що зараз багато спекулятивної торгівлі. На даний час нафтові ринки досить оптимістичні перед зустріччю ОПЕК", - передає газета The Wall Street Journal думку керівника управління енергетичних досліджень ICIS China Лі Лі (Li Li). Експерт додає, що трейдери повинні бути обережними у зв'язку з глобальним надлишком нафти на ринку.

ОПЕК 30 листопада минулого року у Відні домовилася про скорочення свого видобутку на 1,2 мільйона баррелів на день з жовтневого рівня. Одинадцять країн, що не входять до ОПЕК, 10 грудня погоджували скорочення свого видобутку сумарно на 558 тисяч баррелів на добу, у тому числі РФ - на 300 тисяч. Угода поміщена на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. Питання про продовження розглядатиметься на міністерській зустрічі моніторингового комітету 24 травня, а потім на зустрічі ОПЕК і країн, що не входять у картель, 25 травня.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 53,58 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 53,74 долара за баррель, що на 13 центів нижче від рівня закриття торгів ($53,87).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-