Ірак скоротив видобуток нафти

Ірак скоротив видобуток нафти

Укрінформ
Ірак погодився скоротити видобуток нафти ще відразу на дев'ять місяців згідно з планом провідних видобувачів цієї сировини підняти ціни на неї.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Міністр нафти Іраку Джабар Алі аль-Луейбі після переговорів у Багдаді з колегою з Саудівської Аравії повідомив, що його країна погодилася на такий строк скорочення видобутку державами-членами.

Раніше держави-члени Організації країн-експортерів нафти і 11 інших нафтовидобувних країн, серед яких і Росія, з метою підняти ціни на нафту домовилися скоротити її видобуток до 1,8 мільйона барелів на день впродовж першої половини 2017 року, до кінця червня, щоб потім, можливо, продовжити цей термін ще на 6 місяців. Однак Саудівська Аравія і Росія тепер заявляють, що термін скорочення видобутку треба продовжити відразу на 9 місяців, до березня 2018-го. Це питання учасники домовленості повинні обговорити під час зустрічі у Відні в четвер, 25 травня.

Повідомлення про домовленості між Москвою і Ер-Ріяд, досягнуті в Пекіні, призвело до подорожчання нафти. Ціни на нафту марки Brent і WTI піднялися на 1,6 відсотка до відповідно 51,64 і 48,61 долара за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-