"Передвиборча економіка": Dragon Capital прогнозує зростання ВВП

Укрінформ
Напередодні президентських і парламентських виборів в 2019 році внутрішня економічна політика стане більш спрямованою на споживача. При цьому, саме споживчий попит ляже в основу прискорення зростання ВВП в наступному році до 3,5% р/р.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі інвестиційної компанії Dragon Capital з приводу зростання в січні-квітні на 5.8% р/р обороту роздрібної торгівлі в Україні.

"Очікуємо, що зростання споживання домогосподарств прискориться в цьому році після незначного збільшення на 1,8% р/р у 2016 р., і поряд з внутрішніми інвестиціями внесе істотний внесок у зростання ВВП (за нашим очікуванням +2,5% в 2017 р.). Ми вважаємо, що споживання домогосподарств стане одним з ключових чинників прискорення зростання ВВП в наступному році до 3,5% р/р, так як внутрішня економічна політика стане більш спрямованою на споживача напередодні президентських і парламентських виборів у 2019 р.", - йдеться в коментарі.

При цьому, в Dragon Capital зв'язали позитивну динаміку обороту роздрібної торгівлі у поточному році на 5,8% р/р саме зі зростанням доходів населення, який частково було спричинено рішенням уряду підняти мінімальну зарплату в два рази.

"Незважаючи на невелике уповільнення в квітні, динаміка обороту роздрібної торгівлі залишається позитивною, що вказує на триваюче відновлення внутрішнього споживчого попиту. Зростанню споживання домогосподарств в цьому році сприяє поступове поліпшення споживчих настроїв і зростаючі доходи домогосподарств. Зростання доходів було частково викликано рішенням уряду підняти мінімальну зарплату в два рази з початку 2017 р., що сприяло збільшенню зарплат в галузях, пов'язаних з держбюджетом, і викликало зростання реальної зарплати на 19% р/р у квітні", - зазначили в інвесткомпанії.

При цьому, як підкреслюють в Dragon Capital, розрив економічних зв'язків з неконтрольованими територіями на сході не чинив негативного впливу на сектори, орієнтовані на внутрішній попит, зокрема, на роздрібну торгівлю, як частину споживчого сектора.

Як повідомлялося, Державна служба статистики опублікувала дані, згідно з якими обсяг обороту роздрібної торгівлі в січні-квітні 2017 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зріс майже на 6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-