Борг столиці за електроенергію перевалив за мільярд - Київенерго

Борг столиці за електроенергію перевалив за мільярд - Київенерго

Укрінформ
Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ «Київенерго» на 1 травня 2017 року становив понад 1 млрд грн. Протягом квітня він збільшився на 83,5 млн грн. 

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі компанії.

Зазначається, що у квітні найбільший приріст заборгованості за електроенергію перед компанією продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, державний бюджет з компенсації пільг та субсидій та населення. Сумарно заборгованість цих споживачів збільшилась на 59,5 млн грн – до 528,5 млн грн.

Так, підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності за підсумками квітня приростили борги за електроенергію на 34,1 млн грн – до 404,9 млн грн. Найбільший боржник ПАТ «АК «Київводоканал» – збільшив суму боргу до 158,3 млн грн з 144,7 млн грн. КП «Київський метрополітен» на 1 травня 2017 року збільшив заборгованість на 31,5 млн грн – до 67,2 млн грн.

Населення Києва протягом квітня 2017 р. збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію перед «Київенерго» на 25,7 млн грн – до 373,2 млн грн. Збільшення заборгованості зафіксоване по всіх районах столиці.

Найбільшими боржниками за електроенергію перед «Київенерго» є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів. Їхня заборгованість на 1 травня 2017 р. становила 54,5 млн грн, 42,3 млн грн та 41,7 млн грн відповідно.

Як повідомлялося, відповідно до законодавства, всю вироблену електроенергію компанія зобов'язана продавати в Оптовий ринок електроенергії, а потім закуповувати на ньому необхідну кількість для потреб споживачів. Оператором цього ринку є ДП «Енергоринок», через який здійснюються всі розрахунки. Алгоритм розрахунків затверджує НКРЕКП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-