Балчун хоче домовитися з кредиторами УЗ про виплати в гривні

Балчун хоче домовитися з кредиторами УЗ про виплати в гривні

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" веде переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо переведення існуючих кредитів у національну валюту.

Про це повідомив голова правління товариства Войцех Балчун 19 травня в Одесі під час презентації стратегії розвитку компанії до 2021 року, інформує прес-служба транспортного відомства.

"Плануємо фінансуватися в національній валюті, щоб уникнути курсового ризику, який дуже сильно вдарив по Укрзалізниці у 2015 році. Ми вже звернулися з пропозицією до державних українських банків щодо створення консорціуму, який би фінансував наші інвестиційні проекти. Ми також говоримо з міжнародними фінансовими організаціями. З їхнього боку є позитивні сигнали. І для мене найважливіше те, що зараз вони серйозно обмірковують фінансування Укрзалізниці в гривні", - розповів Балчун під час заходу.

Він також додав, що Укрзалізниця працює над підвищенням ефективності для пошуку внутрішніх джерел фінансування.

"Укрзалізниця має стати прибутковою фірмою – тоді будемо надійним партнером для інституцій, які можуть забезпечити фінансування нашим інвестиційним проектам", - резюмував керівник підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-