У Мінфіні запевняють: ніхто не штрафуватиме бізнес за

У Мінфіні запевняють: ніхто не штрафуватиме бізнес за "1С"

Укрінформ
Ніхто не буде штрафувати бізнес за використання російської програми "1С".

Про це в коментарі "Сегодня" заявила радник міністра фінансів України Олена Макеєва.

"Ці санкції, насамперед, стосуються держкомпаній. За словами СБУ, майже всі держкомпанії користуються "1С". Це питання національної безпеки. Тому вони не повинні використовувати цей продукт. Стосовно бізнесу, це питання вже лежить в площині моральній. Тобто, це рішення і питання безпеки бізнесу, яку програмою він використовуватиме. Причому представники "1С" вчора заявили, що вони не зупинять обслуговування оновлення програмного забезпечення. Тобто, бізнес як працював на "1С", так і працюватиме", - сказала Макеєва.

Вона зазначила, що ті, хто морально не можуть користуватися "1С", вони перейдуть на інші програмні продукти.

"Але насправді такі компанії це зробили ще два роки тому, які перейшли на інші продукти, тому що не хотіли користуватися російськими програмними продуктами", - додала Макєєва.

Вона зазначила, що в "1С" заявили про намір продовжувати обслуговування оновлення програмного забезпечення, але не продавати новий продукт. Тобто нові компанії, які сьогодні хочуть придбати новий продукт, цього зробити не зможуть.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронні органи України не будуть приходити на приватні підприємства та перевіряти, чи встановлена на комп'ютерах бухгалтерська програма "1С", російська компанія-виробник якої потрапила під санкції. Обмеження на використання "1С" стосується державних структур, які мають перейти на новий бухгалтерський продукт з наступного року.

Напередодні Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про запровадження нових санкцій проти Росії. До санкційного списку увійшли 1228 фізичних осіб і 468 - юридичних. 

Зокрема, під обмежувальні санкції РНБО також потрапили російський виробник програмного забезпечення для бухгалтерського обліку ТОВ "1С" (Москва) і компанія-постачальника програмного продукту "1С:Підприємство" в Україні "Єврософтпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-