Авдіївський коксохім знову запрацював

Авдіївський коксохім знову запрацював

Укрінформ
На Авдіївському коксохімічному заводі (АКХЗ) Групи Метінвест після трьох місяців вимушеного простою введено в експлуатацію друге виробниче крило. Це дало можливість повноцінно працювати всьому підприємству. 

Про це повідомляється на сайті Метінвесту.

"На Авдіївському коксохімічному заводі (АКХЗ) Групи Метінвест після трьох місяців вимушеного простою введено в експлуатацію друге виробниче крило. Роботу відновили чотири структурні підрозділи підприємства. Це дало можливість повноцінно працювати всьому чотирьохтисячному колективу коксохіму", - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора заводу Муси Магомедова, тривала консервація батарей стала серйозним випробуванням для кладки печей. 

"Тільки завдяки самовідданій праці та професіоналізму наших коксохіміків вдалося зберегти основні виробничі потужності та відновити роботу всіх цехів. Тепер ми зможемо збільшити завантаження та виробництво коксу", - зазначив він.

Нагадаємо, з кінця січня через постійні перебої з електропостачанням у результаті бойових дій завод змушений був працювати на власній генерації за рахунок природного газу. Два коксових цехи з чотирьох довелося перевести у режим гарячої консервації. Були зупинені й хімічні цехи. В результаті частина працівників підприємства виведена в оплачуваний простій.

До травня 2017 року електропостачання міста забезпечувалося з окупованої території, а ЛЕП, що живить Авдіївку, проходила через зону бойових дій, що ставало причиною її частих пошкоджень та знеструмлення міста та заводу. Через відсутність режиму тиші неможливо було проводити відновлювальні роботи. Було прийнято рішення побудувати нову ЛЕП на українській території. Протягом декількох місяців фахівці компанії ДТЕК спільно з енергетиками АКХЗ зводили життєво необхідну для міста, прилеглих сіл та містоутворюючого підприємства лінію електропостачання. Всі роботи були виконані достроково. На початку травня коксохім підключився до нової ЛЕП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-