На Миколаївщині впроваджують

На Миколаївщині впроваджують "аграрні розписки"

Укрінформ
У Миколаївській області стартувало впровадження нового фінансового інструменту – аграрних розписок. Вони дозволяють сільгосптоваровиробникам отримати спрощений доступ до фінансових та матеріально-технічних ресурсів під заставу майбутньої продукції.

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської облдержадміністрації.

«ФГ «Матрица» Березанського району уклало перші аграрні розписки, що дозволило господарству залучити 2,3 млн грн додаткових обігових коштів для придбання матеріально-технічних ресурсів», - йдеться у повідомленні.

З жовтня 2016 року Миколаївщина приєдналася до пілотного проекту «Аграрні розписки в Україні», який впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, в партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією в Україні.

Аграрні розписки – це інструмент, який дозволяє малим і середнім сільгосптоваровиробникам отримати спрощений доступ до фінансових та матеріально-технічних ресурсів під заставу майбутньої сільськогосподарської продукції. За своєю суттю аграрна розписка – це угода між сільськогосподарським товаровиробником (позичальником) та кредитором (дистриб’ютором, постачальником матеріально-технічних ресурсів, зернотрейдером, банком).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-