В аеропорту

В аеропорту "Запоріжжя" збудують новий термінал

Укрінформ
До кінця літа в КП "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" розпочнеться будівництво нового терміналу, якщо будуть погоджені всі дозвільні документи.

Про це заявив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк під час відкриття злітно-посадкової смуги аеропорту після ремонту, повідомляє Delo.ua.

"Я вважаю, що початок будівництва терміналу - це кінець серпня - початок вересня (2017 року - Delo.UA)", - сказав він.

Проектна вартість будівництва терміналу становить 542 млн грн. У бюджеті Запоріжжя на 2017 рік спочатку було передбачено 180 млн грн на початок будівництва пасажирського терміналу. Проте на останній сесії 40 млн грн з цієї суми було перерозподілено на інші цілі.

"У бюджеті Запоріжжя передбачено достатньо коштів, щоб почати роботи в поточному році. За необхідності додаткові кошти на будівництво терміналу виділить за рахунок власних доходів аеропорт", - заявив Буряк.

Проектно-кошторисна документація будівництва нового пасажирського терміналу підготовлена і знаходиться на експертизі, яка має завершитися орієнтовно 15-20 травня. Після цього проект буде розглянутий науково-технічною радою Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України. Зазвичай така процедура займає до трьох місяців.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі планують побудувати новий термінал площею близько 9 тис. м2 і пропускною здатністю 400 пасажирів за годину. Очікується, що будівництво триватиме 2 - 2,5 роки.

У лютому поточного року був завершений ремонт діючого терміналу, який обслуговуватиме пасажирів внутрішніх рейсів. Його пропускна здатність - 150 пасажирів за годину.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-