"Зелена" енергетика зекономила Чернігівщині 10% газу

Укрінформ
У Чернігівській області торік скоротили споживання газу на 10% завдяки залученню інвестицій у використання альтернативних видів палива: у першу чергу, відходів деревини, торфу.

Про напрацювання Чернігівщини у напрямку заміщення газу розповів заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, пише Держенергоефективності. 

"Торік в області скорочено використання газу майже на 10%. Вдалося залучити інвесторів, які працюють по всій області у проектах з використання замість газу альтернативних видів палива, в першу чергу, відходів деревини, торфу. Зокрема, минулого року на 59 об'єктах проведено роботи з переведення котелень на використання альтернативних видів палива", - розповів Сергієнко.

Серед найбільших реалізованих проектів - введення першої черги теплової електростанції на біомасі потужністю 3,5 МВт у м. Корюківка Чернігівської області.

«Держенергоефективності націлене зміцнювати співпрацю з місцевою владою. Потрібно розкривати інвестиційний потенціал Чернігівщини та спільними зусиллями презентувати інвесторам конкретні точки входу для проектів з виробництва електроенергії з енергії сонця, вітру, біомаси та води, проектів з когенерації, з вирощування енергокультур», - прокоментував голова агентства Сергій Савчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-