Через

Через "дизельний скандал" ЄС готує жорсткіші правила для автовиробників

Укрінформ
На тлі "дизельного скандалу" навколо німецького автовиробника Volkswagen посли країн-членів Європейського Союзу погодили запровадження суворіших правил для європейських автовиробників, які стосуються контролю за шкідливими викидами двигунів у повітря. 

Про це повідомляє у суботу DW.

"Згідно з погодженими пропозиціями, у разі виявлення порушень на автовиробників зможуть накладати штрафи розміром до 30 тисяч євро за один автомобіль", - йдеться у повідомленні. 

Остаточно нововведення, проти яких виступає Німеччина, мають бути погоджені на зустрічі міністрів промисловості країн ЄС, яка відбудеться 29 травня. Для ухвалення рішення достатньо буде голосів кваліфікованої більшості представників ЄС.

Дискусія щодо запровадження суворіших правил для автовиробників, які регламентують контроль над шкідливими викидами автомобільних двигунів в атмосферу, точиться всередині ЄС з вересня 2015 року, коли спалахнув "дизельний скандал" навколо Volkswagen. Тоді виявилося, що програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу під час відповідних тестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-