Міжнародні резерви України зросли на 13,5% - Нацбанк

Міжнародні резерви України зросли на 13,5% - Нацбанк

Укрінформ
Міжнародні резерви України на 1 травня 2017 року становили 17 175 млн дол. США (в еквіваленті), за попередніми даними.

Як повідомляє прес-служба НБУ, порівняно з березнем вони збільшилися на 2 052 млн дол. США або 13,57% - в основному за рахунок надходжень від Міжнародного валютного фонду та інших донорів України.

"Динаміку резервів у квітні визначали: надходження коштів від МВФ за програмою розширеного фінансування (EFF) у сумі 996,2 млн дол. США (в еквіваленті); надходження коштів від Єврокомісії у сумі 579,1 млн євро; інтервенції, за якими НБУ на міжбанківському валютному ринку України купив 402,3 млн дол. США, у тому числі 201,0 млн дол. США - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, динаміку резервів у квітні визначали платежі уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі 68,1 млн дол. США (в еквіваленті), у тому числі 6,5 млн дол. США – на обслуговування за облігаціями внутрішньої державної позики.

"Станом на 1 травня обсяг міжнародних резервів України покривав 3,6 місяця майбутнього імпорту і був достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-