До кінця тижня долар може подешевшати - аналітики

До кінця тижня долар може подешевшати - аналітики

Укрінформ
Протягом тижня гривня може продовжити своє помірне зміцнення. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть знизитися за тиждень до 26,5 грн., а готівковий долар у банках котируватиметься по 26,1/26,4 грн.

Про це говориться в аналізі ринку, який надано Укрінформу форекс-компанією Альпарі.

"Затяжні свята призвели до уповільнення зміцнення гривні, але сама тенденція залишилася незмінною, і долар продовжив дешевшати на всіх сегментах валютного ринку на 0,2-0,3%. За тиждень офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, знизився з 26,63 грн до 26,56 грн, або на 0,3%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 26,59 грн до 26,53 грн, або на 0,2%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку у банках знизилися за тиждень з 26,25/26,58 до 26,15/26,51", - говориться у повідомленні.

В Альпарі зазначають, що міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні "В-". За класифікацією Fitch, рейтинги групи "В" означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності. У своєму супровідному прес-релізі агентство підкреслює, що продовження співпраці з МВФ є позитивним для кредитного профілю України, оскільки воно підтримує зовнішнє фінансування і забезпечує імпульс реформ.

При цьому подальші виплати від МВФ і інших міжнародних партнерів залежатимуть від прогресу у реалізації програми структурних реформ, включаючи пенсійну реформу, запуск ринку землі, приватизацію і прогрес у боротьбі з корупцією.

"У цілому, сприятливі для гривні зовнішньоекономічні чинники поки що зберігаються, і протягом тижня вона може продовжити своє помірне зміцнення. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть знизитися за тиждень до 26,5 грн, а готівковий долар у банках котируватиметься по 26,1/26,4 грн", - зазначають в Альпарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-