АМКУ чекає підтвердження, що “Тедіс” сплатив частину штрафу

АМКУ чекає підтвердження, що “Тедіс” сплатив частину штрафу

Укрінформ
АМКУ очікує від Держказначейства офіційного підтвердження зарахування частини штрафу у розмірі 300 млн грн, сплаченої компанією «TEDIS Ukraine».

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету.

"Наразі очікуємо від органів Державного казначейства офіційного підтвердження зарахування часткової оплати штрафу в сумі 300 млн грн (повний розмір штрафу 431 млн грн)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що сьогодні відбулося чергове засідання Господарського суду м. Києва за позовом ТОВ «TEDIS Ukraine» до Антимонопольного комітету про визнання недійсним та скасування рішення № 551-р від 16 грудня 2016 року за участю Генеральної прокуратури України, яка вступила у справу для представництва інтересів держави. За клопотанням компанії, у зв’язку з необхідністю ознайомлення з матеріалами справи, суд відклав розгляд справи на 18 травня.

Як повідомлялося, 26 квітня слідчими та прокурорами Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України посадовим особам ТОВ «TEDIS Ukraine» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень у сфері економіки. Зокрема, генеральному директору та члену дирекції - директору дирекції вказаного товариства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухиленні від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених в установленому законом порядку, вчиненому особою, яка зобов'язана їх сплачувати, і які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивному підприємництві, тобто створенні суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що того самого дня фірма сплатила найбільший штраф в історії Антимонопольного комітету - 300 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-