Експерт Нафтогазу пояснив, чому погано горить український газ

Експерт Нафтогазу пояснив, чому погано горить український газ

Укрінформ
У НАК "Нафтогаз України" пояснили, що в українських газорозподільчих мережах знижений тиск, однак якість пального є високою.  

Про це на сторінці у Фейсбук написав спеціаліст з питань енергоефективності та обліку газу НАК «Нафтогаз України» Олексій Хабатюк.

"Пам'ятаєте про чайник, який довго закипає? Казали, що "газ розбавляють". Наші колеги провели цікаві досліди. І що? Головне - тиск газу! Тиск газу знижується - чайник закипає довше. Але, що цікаво, витрата газу при цьому навіть трохи зменшується", - сказав він.

При цьому, за словами експерта, витрачається лише більше часу на закипання чайника.

"Вимагайте правильного тиску! І тисність правильно! Для інформації: зазвичай тиск знижується взимку, коли працюють котли. Особливо в люті морози", - наголосив експерт.

Як неодноразово заявляли у ПАТ "Укртрансгаз", якість українського газу перевищує держстандарти та європейські норми. Стандарт встановлює мінімально допустиме значення нижчої теплоти згоряння природного газу 7600 ккал на кубометр. Реально за останні десять років нижча теплота згоряння природного газу в Україні становить близько 8300 ккал на метр кубічний (максимальне відхилення становить 3,6%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-