Нацбанк і надалі має поступово знижувати облікову ставку - МВФ

Нацбанк і надалі має поступово знижувати облікову ставку - МВФ

Укрінформ
У Міжнародному валютному фонді вважають, що враховуючи невизначеність, пов'язану з механізмом трансмісії, Національному банку України варто поступово й надалі знижувати облікову ставку.  

Про це йдеться в документі МВФ «Перехід до інфляційного таргетування та підвищення ефективності грошово-кредитної політики», повідомляється на сайті Фонду.

«З огляду на велику невизначеність ситуації в Україні і собівартість недотримання цілі, НБУ має бути пильним, поступово коригуючи стан монетарної політики. Враховуючи невизначеність, пов'язану з механізмом трансмісії, значну частку цін на продовольчі товари (пов'язані з товарами споживання) в ІСЦ та важливість мінімізації втрат від недотримання цілей для зміцнення довіри, НБУ варто поступово й надалі знижувати облікову ставку», - йдеться в повідомленні.

У документі також зазначається, що поступові зміни дають суб'єкту час пристосуватися - зокрема, банкам, можливо, доведеться коригувати свої ціни та структуру для збереження прибутковості, а також обмежувати волатильність надлишкової ліквідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-