МВФ сказав, що саме допоможе зміцнити довіру українців до гривні

МВФ сказав, що саме допоможе зміцнити довіру українців до гривні

Укрінформ
У Міжнародному валютному фонді вважають, що достатні міжнародні резерви є рушійним елементом макроекономічної стабільності, а отже і довіри до національної валюти, брак якої може зашкодити інфляційним цілям.

Про це повідомляється в документі МВФ "Перехід до інфляційного таргетування та підвищення ефективності грошово-кредитної політики", повідомляється на сайті Фонду.

"Достатні міжнародні резерви є рушійним елементом макроекономічної стабільності, а отже і довіри до національної валюти, брак якої може зашкодити інфляційним цілям", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, підтримання макроекономічної стабільності допомагає зменшити доларизацію, і, таким чином, достатні міжнародні резерви можуть допомогти поліпшити трансмісійний механізм. Також, завжди допомагає послідовна стратегія валютної інтервенції з чіткими положеннями про валютний курс як інструмент, наприклад, інтервенція для згладжування надмірної волатильності, не таргетуючи конкретний рівень валютного курсу чи траєкторію.

"У цьому контексті, прозорість НБУ та його зобов'язання запроваджувати проголошену стратегію валютних інтервенцій мають допомогти підтримувати довіру до режиму інфляційного таргетування", - йдеться в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-