У ЄС домовилися про нові правила постачання газу

У ЄС домовилися про нові правила постачання газу

Укрінформ
У Євросоюзі наблизилися до запровадження нових вимог, спрямованих на зміцнення енергетичної безпеки, щоб запобігти перериванню постачання газу.

Йдеться про досягнуті домовленості між Радою ЄС і Європарламентом щодо нового законодавчого регламенту у сфері енергетичної безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми досягли важливого прогресу із зміцнення енергетичної безпеки, що є однією із цілей Енергетичного союзу. Нові правила грунтуються на солідарності і співпраці між країнами-членами», - привітав рішення віце-президент Єврокомісії з питань Європейського енергетичного союзу Марош Шефчович.

Зокрема, удосконалені правила передбачають дотримання принципу солідарності у випадках переривання постачання газу, коли сусідні країни ЄС повинні допомагати одна одній із забезпечення постачання газу. Окрім цього, йдеться про поглиблення регіонального співробітництва зі зменшення ризиків у сфері постачання газу. Також нові правила передбачають вищий рівень прозорості, коли великі компанії із постачання газу повинні інформувати Єврокомісію про укладання довготермінових газових контрактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-