Насалик та спецпредставник Держдепу США обговорили ситуацію в енергетичному секторі

Насалик та спецпредставник Держдепу США обговорили ситуацію в енергетичному секторі

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик провів зустріч зі спеціальним представником і координатором з міжнародних енергетичних питань Державного департаменту США Мері Уорлік і поінформував її про хід реформ.

Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

"Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик поінформував про ситуацію в енергетичному секторі та досягнутий прогрес у реалізації реформ, зокрема у контексті виконання зобов'язань в рамках Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, а також положень Договору про заснування Енергетичного Співтовариства", - йдеться у повідомленні.

Розроблення та прийняття важливих законів, таких як «Про ринок природного газу», «Про ринок електричної енергії» та про НКРЕКП дасть змогу реалізувати завдання щодо гармонізації законодавства у сфері енергетики до норм ЄС та призведе до створення конкретних та чітких правил в енергетичному просторі.

Також міністр повідомив про поточні невідкладні завдання, які стоять перед Міністерством, зокрема щодо прийняття Енергетичної стратегії України до 2035 року, завершення процесу реструктуризації НАК «Нафтогаз України», реформування вугільної галузі та переоснащення ТЕС, впровадження корпоративного управління державних підприємств, посилення кібербезпеки енергетичних об’єктів України та ін.

Він подякував Уорлік за багаторічну підтримку в підготовці до опалювальних сезонів та зауважив, що рекомендації американських експертів були дуже корисними та дозволили пройти зазначені періоди без шкоди для населення навіть в умовах надзвичайних заходів.

Уорлік підкреслила істотний прогрес України у реформуванні енергетичного сектору з метою зміцнення енергетичної незалежності та енергетичної безпеки не тільки України, а й регіону Східної Європи.

Американська сторона запевнила у подальшій підтримці ініціатив Міністерства, зокрема щодо диверсифікації постачань ядерного палива та вугілля антрацитової групи, продовження будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Також Уорлік запевнила, що є надійним партнером України в питанні безпеки постачання природного газу до країн Європи та висловила підтримку позиції України щодо наслідків реалізації проектів «Північний потік-2», «Турецький потік» та «OPAL».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-