Експерти закликали до аудиту діяльності Київенерго

Експерти закликали до аудиту діяльності Київенерго

Укрінформ
У зв'язку із закінченням 31 грудня 2017 року угоди столичної влади з Київенерго та поверненням під контроль міста майнового і технологічного комплексу теплових мереж, експерти закликають провести незалежний аудит компанії.

Відповідну заяву громадського об'єднання "Публічний аудит" передано Укрінформу.

"Має бути проведений аудит діяльності Київенерго. І якщо за його результатами аудитори виявлять порушення з боку компанії та завдані місту збитки, то відповідно до ст. 611 ЦК України столична громада цілком може розраховувати на «неустойку», - йдеться у заяві.

Наголошується, що 70% усіх столичних тепломереж уже вичерпали свій нормативний ресурс експлуатації, який становить 25 років, та потребують заміни. Протягом 2016 року оперативні бригади Київенерго залагодили 9,5 тис. пошкоджень на тепломережах. Проте показники тепловитрат (а за них має відповідати підприємство, яке надає тепло в житло споживачів) у Києві в 2016 році навіть погіршилися порівняно з 2015 роком.

На думку громадського об'єднання, потрібно зобов’язати теплопостачальників в обов’язковому порядку проходити аудит, який виявлятиме завищення витрат, а отже, тарифів, що нараховуються споживачам.

"Це дозволить обмежити «забаганки» монополістів, які вони на сьогодні досить вільно закладають в тарифи, а останні ж у свою чергу досить безвідмовно схвалюються Нацкомісією, що здійснює регулювання ринку енергетики та компослуг", - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-