Турчинов: Час розпочинати економічну реабілітацію територій аварії ЧАЕС

Турчинов: Час розпочинати економічну реабілітацію територій аварії ЧАЕС

Укрінформ
Створення належних умов для економічної реабілітації та розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС, слід розпочинати вже зараз.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у зверненні з нагоди роковин Чорнобильської трагедії, поширеному прес-службою РНБО.

"Від дискусій та традиційних закликів прийшов час перейти до практичних заходів щодо створення належних умов для економічної реабілітації та розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення", - зазначив він.

Турчинов нагадав, що пожежа на ЧАЕС, яку він назвав атомною катастрофою планетарного масштабу, була локалізована шляхом безпрецедентних жертв і героїзму.

"Герої-ліквідатори виконали свій обов'язок - загасили пожежу, але віддали найдорожче - своє життя. Низько схиляємо голови, згадуючи всіх, хто захистив світ від радіоактивної катастрофи. Україна завжди пам'ятатиме вас", - підкреслив Турчинов.

Водночас він зауважив, що роки, які минули, не послабили біль від втрат та страждань.

"Ми не маємо забувати про співвітчизників, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: учасників ліквідації наслідків аварії, тих, хто втратив свої домівки, хто втратив здоров'я та працездатність, хто потребує посиленого соціального захисту", - заявив секретар РНБО.

Він також наголосив на необхідності разом з усім світом докласти зусиль, аби не допустити повторення страшної техногенної катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-