У Нацбанку переконані, що економічне зростання прискориться у наступні 2 роки

У Нацбанку переконані, що економічне зростання прискориться у наступні 2 роки

Укрінформ
У Національному банку переконані, що після тимчасового уповільнення у 2017 році, економічне зростання поступово прискорюватиметься у 2018-2019 роках.

Цьому сприятимуть подальше підвищення споживчого та інвестиційного попиту високими темпами, а також зростання експорту на тлі поліпшення умов зовнішньої торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Після тимчасового уповільнення у 2017 році економічне зростання поступово прискорюватиметься у 2018-2019 роках», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що у 2017 році зростання економіки уповільниться до 1,9% через падіння виробництва в окремих галузях промисловості внаслідок припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей та захоплення підприємств, що розташовані на непідконтрольних територіях. Найбільш суттєво на перегляд прогнозу вплинуло очікуване збільшення зовнішньоторговельного дефіциту. Це відбудеться через переорієнтацію підприємств енергетичного та металургійного сектору на імпортовану сировину для заміни втраченої ресурсної бази, а також втрату виробничих потужностей експортоорієнтованих галузей промисловості.

«Частково це буде компенсовано сприятливою зовнішньою кон'юнктурою: середній рівень цін у 2017 році перевищить показники 2016 року. Зокрема, очікується, що ціни на чорні метали, попри можливу корекцію, залишатимуться високими за рахунок збільшення попиту з боку США, Європи, Бразилії та Індії, а також на тлі відносно високих цін на сировину та дії антидемпінгових мит, уведених низкою країн», - додають в НБУ.

У 2018 - 2019 роках зростання ВВП прискориться до 3,2% та 4,0% відповідно. Насамперед цьому сприятимуть подальше підвищення споживчого та інвестиційного попиту високими темпами, а також зростання експорту на тлі поліпшення умов зовнішньої торгівлі, високих обсягів урожаю та налагодження альтернативних джерел постачання сировини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-