Стартує проект із адаптації законодавства у сфері фітосанітарії до норм ЄС

Стартує проект із адаптації законодавства у сфері фітосанітарії до норм ЄС

Укрінформ
У Міністерстві аграрної політики та продовольства України 24 квітня відбудеться конференція-відкриття проекту технічної допомоги Twinning, спрямованого на адаптацію законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин.

Проект, бюджет якого складає 2 млн євро, триватиме 21 місяць, повідомляє Мінагрополітики.

"Завдання проекту Twinning - сприяти реформам в Україні у галузі засобів захисту рослин, здоров’я рослин, використання та контролю за використанням пестицидів для кращої охорони здоров’я людини та захисту довкілля шляхом ознайомлення з передовим європейським та світовим досвідом, посилення інституційної спроможності відповідних органів, державних лабораторій та інспекційних служб", - йдеться у повідомленні.

Бенефіціаром проекту визначена Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

З європейського боку за реалізацію проекту відповідатиме консорціум країн-членів ЄС на чолі з Латвією, та Німеччиною і Литвою у якості молодших партнерів. Зокрема, від Євросоюзу партнерами проекту виступають: Латвійська служба захисту рослин, Федеральне Міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL), Інститут Юліуса Кюна (Німеччина), Литовська державна служба рослин при Міністерстві сільського господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-