Сплачені податки на окупованих територіях не підлягають поверненню - ДФС

Сплачені податки на окупованих територіях не підлягають поверненню - ДФС

Укрінформ
У Державній фіскальній службі констатують, що, відповідно до змін до Податкового кодексу, сплачені податки на окупованих територіях не підлягають поверненню.

Про це йдеться у віснику ДФС №15 за квітень 2017 року.

"Офіс великих платників податків ДФС повідомляє, що 12.04.2017 року Президентом України підписано Закон від 23 березня  2017 р.№ 1989-VIII, яким викладено у новій редакції п. 38 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу, відповідно до якої, зокрема, уточнено, що положення зазначеного пункту поширюються виключно на платників податків, які станом на 14 квітня 2014 р. мали місцезнаходження (місце проживання) на тимчасово окупованій території, яка визнана такою відповідно до Постанови Верховної Ради України "Про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями ", або в населених пунктах на лінії зіткнення, або платників податків, які мають об'єкти оподаткування місцевими податками, зборами на цих територіях, та визначено термін "територія проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначають, що законом встановлено, що не підлягають поверненню на поточний рахунок платника податку, не спрямовуються на погашення грошового зобов'язання з інших податків, зборів нараховані та сплачені за період проведення АТО суми, а саме: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, розташовані на тимчасово окупованій території або території населених пунктів на лінії зіткнення. Також не підлягають поверненню на поточний рахунок платника податку суми плати за землю, за земельні ділянки, які розташовані на тимчасово окупованій території або території населених пунктів на лінії зіткнення, або території проведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-