Із початку року НБУ зафіксував підозрілі операції у 18 банках

Із початку року НБУ зафіксував підозрілі операції у 18 банках

Укрінформ
У першому кварталі 2017 року Національний банк направив правоохоронним органам інформацію про підозрілі операції клієнтів 18 банків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Національний банк України у 1 кварталі 2017 року за результатами виїзних та безвиїзних перевірок направив правоохоронцям інформацію про підозрілі фінансові операції клієнтів 18 банків», - йдеться в повідомленні.

За даними статистичної звітності з питань фінансового моніторингу, яку подають банки до НБУ, протягом першого кварталу поточного року банки надали до Державної служби фінансового моніторингу інформацію про понад 1,7 млн фінансових операцій, які підлягали фінансовому моніторингу. Це майже на 37% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Найбільшу кількість (понад 90%) склали повідомлення про фінансові операції з готівкою, а також про фінансові операції осіб, щодо яких банками встановлено високий ризик.

 У НБУ зазначають, що такі операції на суми, що дорівнюють або перевищують 150 тис грн, віднесені Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» до операцій, які підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу.❜

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-