Нафта дешевшає після оновлення максимуму з 7 березня

Нафта дешевшає після оновлення максимуму з 7 березня

Укрінформ
Ціни на нафту впали після того, як досягли найвищого за 5 тижнів рівня, а інвестори чекають оцінки запасів нафти у США, яка має зміцнити думку ринку щодо попиту та пропозиції в країні - найбільшому імпортері світу.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,07% - до 55,94 долара за барель, раніше вона піднімалася до 56,16 долара, що стало максимумом з 7 березня. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,15% - до 53 доларів за барель, раніше вона збільшувалася до 53,15 долара, що також є найвищою позначкою з 7 березня.

Сьогодні Американський інститут нафти опублікує оцінки запасів сирої нафти і нафтопродуктів у США минулого тижня, а в середу з'являться аналогічні дані від Міністерства енергетики США, за якими інвестори стежать з великою увагою. Минулого тижня два набори показників істотно різнилися: Американський інститут нафти повідомив про скорочення запасів, а Міністерство енергетики - про збільшення. Очікується, що запаси нафти зросли на 316 тис. барелів, запаси дистилятів скоротилися на 896 тис. барелів, а запаси бензину зменшилися на 1,761 млн барелів.

Учора ціни на нафту зросли, після того як виробництво на найбільшому родовищі Лівії було зупинено вдруге за два тижні, а геополітична напруга на Близькому Сході позитивно вплинула на настрої трейдерів. Видобуток на лівійському родовищі Шарара був припинений у неділю, після того як озброєне угруповання заблокувало нафтопровід, що з'єднує його з нафтовим терміналом, заявило джерело з Лівії.

Ціни на нафту зберігають схильність до зростання після того, як ракетні удари США по авіабазі в Сирії минулого тижня підтримали зростання цін на нафту, оскільки інвестори непокояться з приводу можливих перебоїв у поставках з регіону. Хоча Сирія більше не є важливим виробником нафти, вона сусідить і підтримує відносини з великими виробниками в цьому багатому нафтою регіоні.

Зростання геополітичного напруження і можливі перебої в постачаннях затьмарили побоювання, що зростання обсягу пропозиції на світовому ринку і особливо у США може послабити спроби ОПЕК скоротити обсяг пропозиції.

Тим часом міністр нафти Кувейту Ессам аль-Марзук підігрів очікування, що ОПЕК повідомить про подальше скорочення обсягу виробництва в березні, заявивши: він очікує, що рівень виконання угоди про зниження обсягів видобутку "буде вищим, ніж у попередні кілька місяців".

Останнім часом інвестори все більше сподіваються, що ОПЕК продовжить поточну угоду на друге півріччя. Частково причиною цього є заява заступника голови уряду Росії Аркадія Дворковича, що угода принесло менший результат, ніж очікувалося.

У листопаді минулого року ОПЕК і виробники нафти, що не входять до неї, погодилися скоротити обсяг виробництва нафти приблизно на 1,8 млн барелів на день.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,83 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,98 долара за барель, така ж ціна була на закритті торгів ($55,98).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-