У Києві відкриється інноваційний парк на 15 тис. робочих місць

У Києві відкриється інноваційний парк на 15 тис. робочих місць

Укрінформ
Фонд K.Fund оголошує про створення у Києві інноваційного парку UNIT.City, який надасть сучасну інфраструктуру для бізнесу у сфері високих технологій.

Вартість проекту оцінюється у 200 млн дол., його реалізація дасть змогу створити 15 тис. робочих місць.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі фонду K.Fund.

"Першими резидентами парку стали Центр розвитку технологічних компаній TCDC і фабрика програмування UNIT Factory. Парк розташовано на території колишнього Київського мотоциклетного заводу", - повідомляє фонд.

Як зазначають у K.Fund, завдання UNIT.City - допомогти українському IТ -бізнесу стати конкурентоздатнішим у контексті глобальних змін. 

"Наша ініціатива дасть змогу створити до 15 тисяч високооплачуваних робочих місць, а головне - надасть талановитій молоді можливості для самореалізації у своїй країні. Ми хочемо створити в Україні ціле інноваційне містечко, яке стане унікальною екосистемою для компаній, які працюють у сфері високих технологій і креативних індустрій. Для цього ми плануємо інвестувати в UNIT.City до $200 млн протягом чотирьох років", - зазначив підприємець Василь Хмельницький, засновник фонду K.Fund, ініціатор створення парку.

UNIT.City пропонуватиме хай-тек-бізнесу ультрамодерну інфраструктуру. Потенційні резиденти парку - технологічні компанії, хай-тек-підприємці й стартапи, R&D -центри, цифрові медіа, інкубатори й акселератори, освітні ініціативи у сферах технологій і дизайну, культурні проекти і так далі.

Ключовим елементом інноваційної екосистеми парку є Центр розвитку технологічних компаній (Technology Companies' Development Center, TCDC). Це інфраструктурний проект, діяльність якого спрямована на технологічні трансформації компаній з використанням інструментів пошуку інноваційних ідей, талант-менеджменту, формування команд для технологічних центрів. Партнерами проекту виступили Києво-Могилянська бізнес-школа і Hi-Tech Office Ukraine.

Керівними партнерами UNIT.City стали Макс Яковер і Максим Бахматов, які до цього успішно реформували київський комплекс ВДНГ.

Довідка. K.Fund заснований у 2015 році українським бізнесменом Василем Хмельницьким для підтримки проектів у галузі економіки й освіти. Серед ініціатив, які підтримує фонд Василя Хмельницького K.Fund - Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ); сучасна модель регіонального розвитку "Біла Церква - 2025"; Центр розвитку технологічних компаній TCDC; унікальна освітня IT -фабрика UNIT Factory; проекти громадської організації "Освіторія": сучасна загальноосвітня школа "Новопечерська школа" у Києві й онлайн-платформа iLearn для учнів з дитячих будинків і малозабезпечених сімей; перший в Україні міжкорпоративний IT-університет BIONIC University; видавничий проект "Бібліотека Хмельницького"; інформаційний ресурс про нові можливості K.Fund Media; Lean Institute Ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-