Нафта дорожчає після ракетного удару США по Сирії

Нафта дорожчає після ракетного удару США по Сирії

Укрінформ
Нафта підскочила в ціні більш ніж на 1% у п'ятницю, впавши більш ніж на 2%, після того як США випустили кілька десятків ракет по Сирії у відповідь на застосування хімічної зброї проти цивільних осіб.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 1,15% - до 55,52 долара за барель. Раніше в ході торгів вартість цієї суміші вперше з 7 березня перевищувала $56 за барель, досягнувши позначки в $56,08.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 1,30% - до 52,37 долара за барель. Раніше в ході торгів вартість цього сорту досягала $52,94 вперше з 8 березня

США завдали ракетного удару по Сирії незабаром після того, як у Флориді розпочалася зустріч між президентом США Дональдом Трампом і головою КНР Сі Цзіньпіном. Очікується, що серед тем переговорів будуть ракетна і ядерна програми Північної Кореї.

Тим часом трейдери чекають даних від BakerHughes за кількістю бурових установок у США, які з'являться пізніше сьогодні.

Вчора нафта зросла в ціні, оскільки очікування, що угоду ОПЕК про скорочення обсягу видобутку нафти буде продовжено на друге півріччя, що мкомпенсувало збільшення запасів нафти в США.

Ф'ючерси на нафту зросли в ціні третій день поспіль попри побоювання, що збільшення обсяг виробництва нафти в США перекриє спроби ОПЕК скоротити пропозицію на ринку, після того, як запаси нафти в США підскочили до рекордно високого рівня.

Управління з енергетичної інформації опублікувало в середу звіт, який показав несподіване збільшення запасів нафти в США напередодні «літнього автомобільного сезону». Річний автомобільний сезон розпочнеться у квітні і призведе до підвищення попиту на бензині серед американських споживачів.

Інвестори сподіваються, що ОПЕК продовжить свою угоду про збільшення обсягів видобутку нафти на друге півріччя цього року, щоби побороти надлишкову пропозицію щодо нафти.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,49 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,85 долара за барель, що на 4 центи нижче рівня закриття торгів ($54,89).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-