Урядовий комітет схвалив стратегію розвитку високотехнологічних індустрій

Урядовий комітет схвалив стратегію розвитку високотехнологічних індустрій

Укрінформ
Урядовий комітет 6 квітня схвалив Стратегію розвитку високотехнологічних індустрій для України до 2025 року.

Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, під чиїм головуванням відбувалося засідання.

“Визначальним фактором економічного успіху у середньостроковій перспективі стане здатність генерувати знання та максимально ефективно впроваджувати новітні технології у виробництво. Україна може стати епіцентром розвитку інновацій, але стимулювати інноваційний стрибок треба системно. Стратегія - це державне бачення Мінекономрозвитку щодо розвитку високих технологій через ефективні інструменти державної інноваційної політики”, - прокоментував рішення Урядового комітету Степан Кубів.

Зазначається, що стратегія дозволить створити умови для розвитку в Україні високих технологій та інновацій, зменшити рівень технологічного відставання від розвинених країн та трансформувати сировинну спрямованість української економіки на користь інноваційної, наголосили в Мінекономрозвитку.

Стратегія включає у себе п’ять програм, які створюють передумови для інноваційного розвитку економіки України:

Створення Офісу розвитку інновацій для підтримки інноваційних проектів;        

Розвиток експортно-орієнтованої інноваційної екосистеми;

Цифровий порядок денний для України – розвиток цифрової інфраструктури та суспільства;

Програма заохочення та залучення світових високотехнологічних лідерів до розвитку виробництва, проведення наукових досліджень та створення робочих місць в Україні;

Програма популяризації застосування високих технологій, науки і техніки громадянами, насамперед серед молоді.

За словами Кубіва, перехід до високотехнологічного виробництва потребує серйозної зміни системи підтримки та розвитку інновацій, щоб позитивні зміни відбувалися узгоджено, послідовно і, головне, незворотньо.

“Насправді Україна має практично всі інститути інноваційного розвитку: венчурні фонди, бізнес-інкубатори, центри трансферу технологій, технологічні та наукові парки, технологічні кластери. Але їхня діяльність системно не координується. Стратегія розвитку високотехнологічних індустрій для України до 2025 року комплексно вирішує цю проблему”, - наголосив він.

Найближчим часом Стратегія буде передана на розгляд Кабінету Міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-