Україна та Литва збільшать товарообіг

Україна та Литва збільшать товарообіг

Укрінформ
Товарообіг в $1 млрд між Україною та Литвою має бути досягнуто передусім за рахунок поглиблення співробітництва в енергетичній, військово-технічній, транспортній сферах, туризму та освіти.

Про це повідомляє Урядовий портал, посилаючись на матеріали зустрічі Прем'єр-міністр України Володимира Гройсмана з Прем'єр-міністром Литовської Республіки Саулюсом Сквярнялісом.

"Ми взяли орієнтир на те, щоб вийти на 1 млрд доларів нашого товарообігу, було б дуже добре", - цитує Володимира Гройсмана сайт КМУ.

"Сторони також торкнулися питання поглиблення співробітництва України та Литви в енергетичній, військово-технічній, транспортній сферах, туризму та освіти", - йдеться в повідомленні.

Володимир Гройсман виступив за активізацію роботи Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, що сприятиме координації співробітництва країн в економічній сфері.

Саулюс Сквярняліс у свою чергу зауважив високий рівень взаємодії країн у сфері бізнесу, водночас виступив за активізацію економічного співробітництва та більшого використання двостороннього потенціалу.

Довідково. За результатами 2016 року товарообіг України та Литви склав 750,7 млн доларів: експорт зріс на 9,3% порівняно з 2015 роком і склав 258,2 млн доларів, імпорт скоротився на 10,9% і склав 492,5 млн доларів, негативне сальдо торгівлі склало 234,3 млн доларів і зменшилося на 82 млн доларів порівняно з 2015 роком.

У січні 2017 року експорт українських товарів до Литви зріс на 54,4% порівняно з січнем 2016 року і склав 27,6 млн доларів США, імпорт зріс на 26,2% і склав 26,5 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-