У Європарламенті зареєстрували поправку, яка може заблокувати безвіз для України

У Європарламенті зареєстрували поправку, яка може заблокувати безвіз для України

Укрінформ
У Європарламенті кілька представників політичної групи "Європа свободи і прямої демократії" виступили проти надання безвізового режиму для українських громадян.

Про це йдеться у поправці, зареєстрованій депутатами до законодавчої резолюції про скасування візового режиму для України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Авторами поправки є три депутати, які сповідують праву націоналістичну та євроскептичну ідеологію, із Великої Британії, Німеччини та Швеції. Водночас, як відомо, у Європарламенті є переважна ліберально-демократична більшість, яка неухильно підтримує безвізовий режим для українців.

Дебати з цього питання розпочнуться у другій половині дня середи, а голосування відбудеться в четвер, 6 квітня, під час пленарного засідання законодавчого органу ЄС у Страсбурзі.

Далі, за процедурою, це рішення має затвердити Рада Євросоюзу. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Як очікується, для українців буде скасовано візовий режим для подорожей до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть подорожувати до країн ЄС на 90 днів у період кожні 180 днів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-