Борг Януковича: у Мінфіні розказали деталі розгляду в лондонському суді

Борг Януковича: у Мінфіні розказали деталі розгляду в лондонському суді

Укрінформ
Високий Суд Лондона не підтримав позицію України щодо так званого російського боргу, але дозволив апеляцію, оскільки цей розгляд був першим етапом. 

На наступних етапах процесу Україна продовжить послідовно відстоювати свою позицію та захищати державні інтереси з використанням всіх можливостей англійського права, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Англійський суд не підтримав позицію України щодо так званого російського боргу, але дозволив апеляцію. Україна з повагою ставиться до цього рішення, яке було прийнято в складному та невизначеному правовому полі. Більше того, ми вітаємо те, що суддя визнав акти економічної та військової агресії проти України та її народу, які Росія безперервно та зі зростаючою інтенсивністю вчиняє з 2013 року, що також було визнано та засуджено міжнародною спільнотою", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що суддя чітко охарактеризував акти економічної, політичної та військової агресії, вчинені Росією проти України, як такі, що "викликають глибоке занепокоєння". 

У Мінфіні наголошують, що суддя вказав: "... перед судом є багато матеріалу, який обгрунтовує позицію України щодо російського тиску та зрештою військових дій...", "позиція України щодо погроз заслуговує на довіру, та на неї не було надано відповіді (Росією)" та "Україна виступила із сильною позицією щодо того, що економічний тиск, застосований Росією... разом із погрозами, призвели до рішення уряду не підписувати Угоду про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті 28 листопада 2013 року, та натомість прийняти російську економічну допомогу... (в якості так званого кредиту)".

У міністерстві зазначають, що хоч позиція України була визнана суддею сильною та обгрунтованою, зрештою суддя вирішив застосувати певні формальні норми англійського права та винести рішення не на користь України.

"Цей розгляд був першим етапом. На наступних етапах процесу Україна продовжить послідовно відстоювати свою позицію та захищати державні інтереси з використанням всіх можливостей англійського права", - підкреслили у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-