У Парижі розпочалися слухання щодо позову Ощадбанку до Росії

У Парижі розпочалися слухання щодо позову Ощадбанку до Росії

Укрінформ
У Парижі в понеділок розпочались слухання щодо позову Ощадбанку до Росії, сума вимог становить 1 млрд дол.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

"Сьогодні в Парижі розпочалися усні слухання у справі. До складу титулованого арбітражного трибуналу входять: сер Девід Ей.Ар.Уільямс - королівський адвокат (головуючий), суддя Чарльз Ен.Брауер і  пан Х'юго Перезкано Діаз", - йдеться в повідомленні.

Від Ощадбанку у слуханнях беруть участь: Андрій Пишний - голова правління, Андрій Пожидаєв - директор департаменту реструктуризації заборгованості та стягнення, Ірина Мудра - начальник управління реструктуризації заборгованості, Ірина Кірєєва - заступник начальника управління реструктуризації заборгованості. 

Позицію Ощадбанку представляють зовнішні юридичні радники - компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP та українська юридична фірма «Астерс». Слухання проходять у приміщенні Міжнародної торгово-промислової палати (ICC). Очікується, що вони триватимуть до трьох днів.

Представники РФ відмовились від участі у слуханнях, хоча їх було належним чином поінформовано.

За словами Пишного, Ощадбанк докладає всіх зусиль, щоб сформувати сильну позицію та повністю представити свій позов проти Російської Федерації. 

"У матеріалах справи понад 4 тис. сторінок, а доказова база містить повне і аргументоване підтвердження юридичної позиції банку. Позов Ощадбанку - перший позов щодо втрати активів у Криму, який буде заслухано не тільки щодо юрисдикції, а також по суті та оцінці втрат», - зазначив Пишний. 

Сума вимог включає як вартість втрати активів, так і вартість втрати бізнесу, і становить понад 1 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-