Ціни на нафту знову ростуть

Ціни на нафту знову ростуть

Укрінформ
Ціни на нафту повернули позитивну динаміку вранці у четвер після вчорашнього зниження до мінімумів майже 4 місяців, але зростання видобутку і запасів сировини у США продовжує стримувати ралі.   

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,67% - до 50,98 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,75% - до 48,40 долара за барель.

У середу вартість нафти марки Brent опустилася нижче психологічної позначки в 50 доларів за барель на даних міненерго США про зростання комерційних запасів цієї сировини в країні (виключаючи стратегічний резерв).

Запаси нафти у США збільшилися на 5 мільйонів барелів до 533,11 мільйона за тиждень, що завершився 17 березня, тоді як аналітики передбачали зростання на 2,8 мільйона барелів, показали ці Управління енергетичної інформації (EIA) в середу.

Зростання запасів пояснюється нарощуванням видобутку нафти у США, який збільшився більш як на 8 відсотків з середини 2016 року і сьогодні перевищує позначку в 9,1 мільйона барелів на добу.

Збільшення виробництва нафти у США разом з високим рівнем запасів підривають зусилля ОПЕК і держав, що не входять у картель, які раніше домовилися скоротити видобуток протягом першого півріччя сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу.

Серед інших факторів, що підігрівають "ведмежі" настрої на ринку, - низька прихильність окремих виробників глобальному нафтовому пакту.

Крім того, незважаючи на скорочення видобутку ОПЕК+, азіатський ринок залишається перенасиченим. Так, експорт бензину з Китаю в лютому поновив черговий рекорд і зріс на 76,6 відсотка до 1,06 мільйона тонн порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомило в четвер Головне митне управління Китаю. 

Експорт дизпалива з Китаю в лютому зріс на 66,7 відсотка у річному виразі до 1,32 мільйона тонн. Зростання експорту з Китаю пов'язане з тим, що місцеві НПЗ переробляють більше сировини, ніж необхідно для потреб внутрішнього ринку.

Станом на 08:40 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,73 долара за барель, що на 9 центів вище рівня закриття торгів ($50,64).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-