Нацбанк спростив перевезення валюти через кордон

Нацбанк спростив перевезення валюти через кордон

Укрінформ
Національний банк спростив порядок переміщення готівкової іноземної валюти через митний кордон України.

Нові правила передбачені постановою правління Нацбанку “Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України” від 22 березня 2017 року, повідомляє прес-служба регулятора.

"Постанова набуває чинності 23 березня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

По-перше, Національний банк розширив перелік документів, які фізичні особо-резиденти мають надавати при митному декларуванні готівкової іноземної валюти, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті. Відтепер для підтвердження джерел походження валютної готівки можна надавати не лише документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), а також квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така операція мала місце. 

 По-друге, працівникам дипломатичної служби України, що повертаються в Україну по завершенні довготермінового закордонного відрядження, дозволено ввозити в Україну готівкову іноземну валюту в сумі, що перевищує 10 000 євро в еквіваленті, на підставі довідки відповідної дипломатичної установи.

 По-третє, утричі збільшено строк дії підтвердних документів, необхідних для митного декларування готівкової іноземної валюти (про зняття готівки з рахунків та довідки закордонної дипломатичної установи України) – з 30-ти до 90 календарних днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-