НБУ через

НБУ через "торгову блокаду" погіршив прогноз зростання резервів

Укрінформ
Національний банк України планує зменшити прогноз обсягу міжнародних резервів до $20,8 млрд на кінець 2017 року порівняно з січневим прогнозом у $21,3 млрд.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками позачергового засідання комітету з монетарної політики, під час якого було узгоджено оновлені прогнози Національного банку на 2017-2018 рр. з урахуванням ефекту торговельної блокади окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"Останнім часом Національний банк купував валюту на міжбанківському ринку за наявності її надлишкової пропозиції для поповнення міжнародних резервів. Для пом'якшення впливу торговельної блокади на валютний ринок Національний банк планує скоротити обсяг купівлі іноземної валюти на міжбанківському ринку, залишаючи більше валюти на ринку і сприяючи звуженню коливань курсу гривні. Відповідно, Національний банк планує зменшити прогноз обсягу міжнародних резервів до $20,8 млрд на кінець 2017 року (січневий прогноз - $21,3 млрд).

Нагадаємо, у Національному банку вважають, що блокада торгівлі з окупованими районами Донецької та Луганської областей матиме обмежений вплив на курс. Тому для пом'якшення впливу блокади на валютний ринок НБУ планує скоротити обсяг купівлі іноземної валюти на міжбанківському ринку, залишаючи більше валюти на ринку і сприяючи звуженню коливань курсу гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-