Укрнафта може втратити 20% річного обсягу видобутку - закінчуються ліцензії

Укрнафта може втратити 20% річного обсягу видобутку - закінчуються ліцензії

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" необхідно продовжити в 2017 році 9 ліцензій на видобуток нафти, в іншому разі компанія втратить 20% річного обсягу видобутку нафти.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" розповів голова Укрнафти Марк Роллінс.

"Нам необхідно продовжити 9 ліцензій в цьому році та ще кілька десятків - у наступному. Перша ліцензія закінчується вже наприкінці березня. Дев'ять ліцензій, про які сьогодні йде мова, це 20% річного обсягу видобутку нафти, який може втратити Укрнафта, і це близько 1,4 млрд грн доходів від ренти для держави. Але збиток від непродовження ліцензій буде набагато вище: зрив інвестиційної програми і, як результат, обвал обсягів видобутку в наступні роки", - сказав Роллінс.

За його словами, компанія неодноразово отримувала відмову у продовженні ліцензій.

"Ми вважаємо, що виконали усі необхідні кроки з адміністративної точки зору. Державна служба геології та надр ухиляється від продовження ліцензій під тим приводом, що у Укрнафти існує податкова заборгованість. Ми розуміємо, що податкова заборгованість - це проблема, але це не є законною підставою для відмови в продовженні терміну дії ліцензій", - зазначив Роллінс.

Він вважає, що непродовження ліцензій контрпродуктивно, якщо перед компанією стоїть завдання забезпечити податкові надходження в бюджет і виплатити податковий борг.

"Якщо зупинити виробництво, ми не зможемо виконати ні того, ні іншого. Ми оскаржили в суді можливість блокування ліцензії через податковий борг в тому числі тому, що це ставить під загрозу майбутні податкові надходження державі. Ми виграли в першій інстанції і в апеляції, судове рішення набуло чинності, тому якщо Держгеонадра не продовжить ліцензії, вони фактично порушуватимуть закон. Ми доноситимемо цю позицію до Державної служби геології, але мені незрозуміла ситуація, коли державний орган відмовляється виконувати вимоги закону і рішення судових інстанцій", - наголосив глава Укрнафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-