Нафта дорожчає на даних про несподіване скорочення запасів США

Нафта дорожчає на даних про несподіване скорочення запасів США

Укрінформ
Ціни на нафту виросли в середу після вчорашнього падіння до тримісячних мінімумів завдяки несподіваному зниженню запасів сировини в США і позитивній оцінці Goldman Sachs прихильності ОПЕК пакту про скорочення видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 1,41% - до 51,64 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,7%, до 48,53 долара за барель.

Запаси нафти в США скоротилися на 531 тис барелів до 529,1 мільйона за тиждень, що завершився 10 березня, тоді як аналітики передбачали зростання на 3,7 мільйона барелів, показали дані Американського інституту нафти (API) у вівторок.

Запаси бензину і дистилятів знизилися сильніше за прогнози. Аналогічна статистика Управління енергетичної інформації (EIA) вийде сьогодні в 15:30 квск.

Ціни на нафту знизилися до тримісячних мінімумів на вечірніх торгах у вівторок, після того, як нафтокартель ОПЕК повідомив про зростання запасів сировини, що зберігається, і збільшення видобутку в Саудівській Аравії.

Саудівська Аравія збільшила видобуток нафти в лютому до 10,011 мільйона барелів на добу проти 9,748 мільйона барелів в січні, повідомив у вівторок ОПЕК. За словами сторонніх джерел, Ер-Ріяд скоротив виробництво нафти до 9,797 мільйона барелів на добу в лютому.

Щоб розвіяти сумніви гравців ринку, міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх сказав напередодні, що об'єм поставок нафти з Саудівської Аравії на світовий ринок практично не змінився за останні два місяці, залишаючись у рамках домовленостей з ОПЕК.

Позитивна оцінка Goldman Sachs прихильності ОПЕК пакту про скорочення видобутку також підтримала котирування. На думку аналітиків Goldman, баланс на світовому ринку продовжує відновлюватися, і в наступному кварталі попит на нафту, нарешті, перевищить пропозицію.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,66 долара за барель, що на 74 центи вище за рівень закриття торгів ($50,92).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-