Товарообіг між Україною та Азербайджаном за 5 років скоротився втричі - ТПП

Товарообіг між Україною та Азербайджаном за 5 років скоротився втричі - ТПП

Укрінформ
Обсяг українсько-азербайджанської торгівлі товарами та послугами у 2012 році складав $900 млн, у 2016 - $320,3 млн.

Про це заявив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков у понеділок під час відкриття українсько-азербайджанського бізнес-форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головний показник, який характеризує торгово-економічні відносини між нашими країнами (Україною та Азербайджаном. - Авт.), на жаль, впродовж останніх декількох років почав знижуватись. Якщо у 2012 році товарообіг між нашими країнами складав більше $900 млн, то наразі він знизився майже в три рази", - заявив Чижиков.

Він додав, що це зниження дає можливість для України та Азербайджану посилити співпрацю у сферах сільськогосподарського виробництва, машинобудівництва, фармацевтики та інших.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 р. обсяги українсько-азербайджанської торгівлі товарами та послугами склали 320,31 млн дол. США. Зокрема, експорт товарів і послуг з України до Азербайджану склав 275,95 млн дол. США. Імпорт азербайджанських товарів та послуг в Україну становив 44,36 млн дол. США. Сальдо для України за цей період залишається стабільно позитивним і склало 231,59 млн дол. США.

Станом на 1 січня 2017 р. прямі азербайджанські інвестиції в економіку України становили 201,9 млн дол. США. Найбільший обсяг інвестицій спрямовано до підприємств у сфері оптової та роздрібної торгівлі, а також ремонту автотранспортних засобів - 85,0%, будівництва - 5,8% і промисловості - 5,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-