Названі умови реструктуризації боргів вкладників “Михайлівського”

Названі умови реструктуризації боргів вкладників “Михайлівського”

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб визначив умови реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб перед ПАТ «Банк Михайлівський».

Про це повідомляє прес-служба фонду.

"Рішенням Київського апеляційного адміністративного суду від 22.02.2017 р. було задоволено апеляційну скаргу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо відмови у позові ТОВ «ФК «Плеяда» стосовно віднесення договору факторингу, укладеного ПАТ «Банк Михайлівський» із зазначеною компанією, до категорії нікчемних, та підтверджено, що ТОВ «ФК «Плеяда» безпідставно набуло права вимоги за кредитними договорами ПАТ «Банк Михайлівський». Таким чином, у судовому порядку відбулося поновлення законних прав ПАТ «Банк Михайлівський» як кредитора за вказаними договорами", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим виконавчою дирекцією фонду було прийнято рішення №840 від 2 березня 2017«Про погодження уніфікованих умов реструктуризації кредитної заборгованості позичальників ПАТ «Банк Михайлівський». Рішення передбачає наступні основні умови реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб за всіма споживчими бланковими кредитами, овердрафтами, наданими ПАТ «Банк Михайлівський»: період реструктуризації - з 19 травня 2016 до 11 липня 2018 року. Впродовж строку реструктуризації не застосовуються штрафні санкції, передбачені кредитними договорами (штрафи, пені) та не нараховуються і не стягуються визначені кредитними договорами комісії та інші платежі (крім процентів), у тому числі страхові. Пільговий період - з 19 травня 2016 р. по 19 травня 2017 р., протягом якого вся заборгованість за кредитними договорами вважається строковою, а проценти нараховуються за стандартною процентною ставкою та не застосовуються штрафні санкції.

Процентна ставка за строковою заборгованістю (стандартна ставка): 3% на місяць (36% річних). Процентна ставка за простроченою заборгованістю: 5% на місяць (60% річних). Строки кредитування: за кредитами, кінцевий строк повернення яких встановлений кредитним договором до 19 травня 2017. За кредитами, кінцевий строк повернення яких встановлений кредитним договором після 19 травня 2017 р., строком кредитування є дата, визначена кредитним договором, але не пізніше кінця дня 11.07.2018 р. (день, що передує даті завершення ліквідації). Залишок поточної заборгованості - це залишок заборгованості за кредитами та нарахованими процентами (3% на місяць, 36% річних за строковою заборгованістю і 5% на місяць, 60% річних за простроченою заборгованістю станом на 19 травня 2016 р.) за мінусом коштів, що надійшли протягом тимчасової адміністрації, ліквідації.

У ФГВФО зазначають, що простроченою заборгованістю визначається: за кредитами, кінцевий строк повернення яких встановлений кредитним договором до 19 травня 2017 р., за кредитами, кінцевий строк повернення яких встановлений кредитним договором після 19 травня 2017 р. - сума заборгованості, не сплачена у визначений графіком погашення заборгованості строк. Окрім цього, прострочена заборгованість буде після завершення пільгового періоду.

"Затверджені умови реструктуризації є більш сприятливими для позичальників, оскільки не стягується плата за послуги, які банком не надаються, але передбачені кредитними договорами, а саме - плата за обслуговування рахунку, комісії, страхові платежі тощо. Завдяки цьому сукупна вартість кредиту при реструктуризації становитиме від 36% до 60% річних (за простроченою заборгованістю), у той час як за стандартних умов надання кредитних продуктів банку така плата сягала 85-95%, а в окремих випадках і 220% річних", - заувжили у Фонді гарантування.

Крім того, як уже повідомлялося, усі платежі, сплачені до цього часу позичальниками банку на рахунки в ПАТ «Банк Михайлівський», будуть зараховані на погашення заборгованості та враховані при нарахуванні відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-