Укравтодор спростовує інформацію про припинення використання ProZorro

Укравтодор спростовує інформацію про припинення використання ProZorro

Укрінформ
Укравтодор проводить тендери на ремонт доріг у суворій відповідності до законодавства України, а поширена деякими ЗМІ інформація про начебто припинення Укравтодором використання майданчика ProZorro не відповідає дійсності та є спробою маніпуляції.

Таку заяву поширила сьогодні прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

"Державне агентство автомобільних доріг України забезпечує прозорість проведення процедур публічних закупівель службами автомобільних доріг в областях. Всі тендери проходять на платформі ProZorro у відповідності до Закону України "Про публічні закупівлі", - наголошується у заяві.

Зазначається, що відміна окремого доручення № 208, на яке посилають автори фейкової інформації, не стосується процедури закупівель, а лише регулює та координує відносини Укравтодору з підпорядкованими йому структурами разом з іншими окремими дорученнями, наказами і листами, зауважили в держагентстві.

"Наразі Укравтодор вживає вичерпних заходів, спрямованих на досягнення відкритості, прозорості та якості проведення процедур публічних закупівель, в той же час не перебираючи на себе компетенцію контролюючих органів у сфері публічних закупівель, детальний перелік яких наведено в законодавстві про публічні закупівлі", - акцентували у дорожньому відомстві.

В Укравтодорі нагадали, що з 1 серпня 2016 року всі закупівлі робіт та послуг з ремонту, реконструкції та експлуатації автомобільних доріг були переведені на платформу ProZorro. З 13 липня минулого року на цій відкритій платформі також відбуваються і допорогові закупівлі (такі, що не перевищують 200 тис. гривень). Спеціально для цього 13 липня 2016 року Укравтодор видав окреме доручення №180 для служб автомобільних доріг в областях, яке є чинним до сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-