Американці займуться пошуком нафти й газу на території Молдови

Американці займуться пошуком нафти й газу на території Молдови

Укрінформ
Американська компанія Frontera Resources планує інвестувати близько шести мільйонів доларів на геологорозвідку нафти йі газу на південному заході Молдови.

Про це передає власний кореспондент агентства в Молдові.

«Конкурсна комісія проаналізувала пропозиції всіх фірм і дійшла висновку, що пропозиція американської компанії Frontera Resources залишається найбільш вигідною для нашої країни», - повідомив міністр навколишнього середовища Молдови Валеріу Мунтяну.

Директор Frontera Resources Стів Никандрос, у свою чергу, зазначив, що «у разі виявлення запасів нафти і газу, інвестиції можуть досягти 100 мільйонів доларів». Крім цього, компанія створить близько 300 нових робочих місць для громадян Молдови.

Посол США в Молдові Джеймс Петтіт висловив переконання, що американські інвестиції в молдавську енергетику сприятимуть забезпеченню енергетичної безпеки Республіки Молдова.

Раніше компанія Frontera Resources виявила великі родовища газу на території Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого ц.р. заступник міністра з питань європейської інтеграції України Наталія Бойко провела зустріч з представниками американської компанії "Frontera Resources", які запевнили, що зацікавлені у співпраці та в обговоренні можливості інвестувати в нафто- та газовидобування в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-