Чесний бізнес має почуватися в Україні комфортно - Гройсман

Чесний бізнес має почуватися в Україні комфортно - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив із правлінням Європейської Бізнес Асоціації шляхи поліпшення інвестиційного клімату у країні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Хочу подякувати за те, що ви інвестуєте в Україну. Для нас дуже важливо розвивати національну економіку, щоб інвестиції був успішними, щоб інвестиційний клімат був таким, яким би ми пишалися, про який би ми говорили на увесь світ та могли отримати більше інвестицій", - сказав глава уряду, вітаючи учасників зустрічі.

Він наголосив, що уряд концентрується над завданням пришвидшення економічного зростання, що неможливо досягнути без інвестицій. З цієї метою в уряді, зокрема, створено Офіс залучення та підтримки інвестицій як механізм для вирішення проблем бізнесу. Також були внесені зміни до податкового законодавства, створено єдиний реєстр ПДВ. Розпочато реформу митної служби, у рамках якої передбачено і її технічну модернізацію. Це дозволить боротися із "сірим імпортом" та контрабандою.

Прем'єр-міністр також наголосив на необхідності створення єдиної служби фінансових розслідувань та ліквідації податкової міліції, відповідних відділів СБУ та МВС. Такий крок здійснить позитивний вплив на економіку країни, переконаний він.

За його словами, на порядку денному уряду у напрямку поліпшення інвестиційного клімату – перетворення ДФС на сервісну службу та проведення публічної, відкритої приватизації.

"Ми абсолютно відкриті. Ми справді хочемо змін і хочемо, щоб ці зміни були якомога ширші. Ми хочемо, щоб ви були успішними, ніхто не створював вам проблем. Чесний бізнес має відчувати себе комфортно", - наголосив Гройсман.

Він також підкреслив, що уряд зацікавлений у заміщенні імпорту та нарощуванні експорту. "Треба створювати механізм для створення доданої вартості в Україні. У нас є для цього можливості. Я готовий, не порушуючи зовнішні зобов'язання, захищати внутрішній ринок. Для мене це важливо", - зазначив Гройсман.

У свою чергу представники Європейської Бізнес Асоціації відзначили прогрес у зміні інвестиційного клімату в країні та здійснені урядом непрості кроки, спрямовані на забезпечення відновлення економіки.

Президент ЄБА Томаш Фіала зауважив, що у 2017 рік Україна входить з хорошим результатом зростання ВВП у 2,2%. Також спостерігається позитивна динаміка щодо залучення інвестицій.

"Ви щиро намагаєтеся і хочете змінити ситуацію у країні на краще. Вірю, що у вас це вдасться", - зауважила виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко.

Учасники зустрічі обговорили нагальні проблеми, що мають бути вирішені для поліпшення інвестиційного клімату у країні, зокрема щодо подолання корупції у судовій системі та забезпечення верховенства права, проведення земельної, інституційної та судової реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-